Compania Alcadrain, în prezent cel mai mare producător din Europa centrala de tehnologie sanitară, aniversează 25 de ani de la înființare. Compania a fost fondată de Radka Prokopová și František Fabičovic sub numele original Alcaplast în Břeclav. „Am început cu patru angajați să producem mecanisme de spălare wc și robineți flotor, practic, în garaj. Am avut succes pentru că am fabricat la costuri mai mici și cu o calitate mai bună decât concurența. Astăzi, vânzările anuale ale Alca ajung la 130 de milioane EUR și angajăm mii de oameni”, a rezumat František Fabičovic, coproprietar al Grupului Alca. Grupul Alca deținut de Alcadrain include și producătorul de sisteme de conducte FV Plast și producătorul de sisteme de pereți Alcafix. Produsele Alca sunt exportate în peste 70 de țări din întreaga lume.

Alca face afaceri conform principiilor durabilității încă de la început. Se străduiește pentru o producție curată, timp în care se generează doar un minim de deșeuri, ideal zero. Produsele sunt fabricate din materiale 100% reciclabile și până la 90% din deșeuri pot fi reutilizate în producție. Deșeurile pe care compania nu le poate recicla sunt sortate și lăsate pentru prelucrare ecologică către firme specializate. De asemenea, grupul se concentrează pe managementul eficient al energiei. Centralele fotovoltaice sunt amplasate pe acoperișurile tuturor halelor de producție.

Ziua porților deschise va avea loc în incinta fabricii Alca pe 20 mai cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani la care publicul larg este invitat. „Toată lumea va putea arunca o privire asupra producției care se desfășoară aici în facilități moderne dotate cu tehnologii avansate, inclusiv roboți”, a prezentat evenimentul Radka Prokopová.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4