Anul acesta, Alca participă la al 25-lea festival Designblok ca expozant. Am decis să creăm o expoziție unică din noua serie de clapete elegante Linka și Dot.Dot., în colaborare cu designer-ul lor. Lucie Koldová. Acestea sunt expuse între 4 și 8 octombrie în Veletržní palác, Praga.

Incredibile 680 plăci de bord rotative.

Vizitatorii nu pot doar să le privească, ci și să atingă sau chiar să le întoarcă. Peretele, realizat din cele 680 de placi de comanda rotative, atrage imediat atentia prin aspectul sau minimalist si interactivitatea – oaspetii il pot folosi pentru a lasa un mesaj personal, a crea forme sau pur si simplu sa se relaxeze rotind farfuriile. „Tema Designblok din acest an este călătoria. Forma ondulată a peretelui sugerează un val mării, care a fost un simbol al călătoriei de secole”, explică Petr Neumann, șeful Departamentului de Marketing Alca, care a fost responsabil de proiect.

„Tema Designblok din acest an este călătoria. Forma ondulată a zidului sugerează un val de mare, care a fost un simbol al călătoriei de secole.”
șeful Departamentului de Marketing Alca, Petr Neumann

Clapete de acționare Dot.Dot și Linka

Când proprietarii Radka Prokopová și František Fabičovic s-au gândit la cadoul simbolic pentru ce de a 25-a aniversare Alca pentru , au avut în vedere la mai multe variante. În cele din urmă s-au hotărât asupra unei noi serii de clapete de acționare, care vor ieși în evidență atât din punct de vedere practic, cât și din punct de vedere estetic. Rezultatul? „Am creat o clapetă elegantă, care este frumos rotunjită și ușor de utilizat”, prezintă Radka Prokopová și adaugă: „Nu am vrut să urmăm calea revoluției, ci mai degrabă a evoluției. Practic, am oferit un lifting clapetei de acționare care este pe deplin compatibil cu toate sistemele noastre de WC, așa cum ne-am obișnuit.”

Cercuri dominante și linii ascuțite

Designerii de interior lucrează cu două principii principale ale formelor – cercuri sau linii drepte. Tocmai de aceea au fost create clapetele care subliniază aceste doua stiluri.

Clapeta Dot.Dot iese în evidență cu două cercuri, în timp ce ondulația moale a indentației treptate din jurul butonului principal simbolizează fluxul de apă care se scurge, sugerând o clădire mare fără nicio grafică suplimentară. „Contrastul dintre cercul minimalist și cel cu o ondulație periferică conferă clapetei un aspect si o personalitate cu totul noi”, spune designerul Lucie Koldová despre Dot.Dot.

Cea de-a doua formă a conceptului minimalist este clapeta Linka. Clapeta este inspirata din formele si liniile arhitecturii moderne. Linia dominantă și exactă a butonului proeminent este plăcut atenuată de ondulația periferică. Clapeta de acționare completează interiorul cu un design elegant și subtil”, explică Lucie Koldová.

Designerul Lucie Koldová s-a concentrat pe lucrul cu plasticitatea clapetei. Finisajul mat al suprafeței cu tratament anti-amprentă conferă seriei de clapete un aer de rafinament și sporește și mai mult confortul de utilizare. Stratul special antibacterian previne inmultirea bacteriilor nedorite pe suprafata lor, garantand astfel curatenie la fiecare atingere. Mai aveți nevoie de motive pentru care trebuie să le aveți?

Cercuri dominante și linii ascuțite

Galerie foto de la Designblok 2023

krest_01
krest_01
krest_02
krest_02
krest_03
krest_03
krest_04
krest_04
_mg_2771
_mg_2771
_mg_2778
_mg_2778
_mg_2787
_mg_2787
_mg_2789
_mg_2789
_mg_2792
_mg_2792
_mg_2793
_mg_2793
_mg_2801
_mg_2801
_mg_2805
_mg_2805